Hotell
Grand Hotel i Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist/TT Foto: Foto: Stina Stjernkvist/TT

Nätstorm mot Grand Hotel efter SD-bokning

Sverigedemokraterna har hyrt Grand Hotel i Stockholm för att arrangera en prisgala. Sedan det blev känt har hotellet Facebooksida fyllts med kommentarer och uppmaning till bojkott.

Grand Hotels Facebooksida har fyllts med enstjärniga recensioner och en rad olika uppmaningar:

"Ge Grand Hotel en stjärna och gärna även en motivering, samt en uppmaning till eventuella framtida gäster om att ta avstånd från ett hotell som sätter egen profit framför att fördöma och ta avstånd från rasistiska, fascistiska och nynazistiska organisationer", skriver en användare.

Andra användare kallar bokningen för en "skam för Sverige" och uppmanar till bojkott.

Budskapet verkar ha hörsammats då de enstjärniga recensionerna ökade kraftigt i antal under torsdagen.

Grand Hotels marknadschef Filip Odelius säger att han är medveten om recensionerna, men att det inte är något han har diskuterat med sina kollegor då händelseutvecklingen har skett under torsdagskvällen.

– Det är självklart tråkigt att få ett dåligt betyg, men det är ett öppet forum där man får tycka fritt, säger han till TT.

Bland de inbjudna gästerna finns enligt flera medieuppgifter bland andra den förre UKIP-ledaren Nigel Farage, Mischaël Modrikamen från det belgiska populistpartiet "Folkets parti" samt Tjeckiens förre president Václav Klaus. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".