Samarbete istället för jippon för cyklister

Myndigheter och organisationer måste börja samarbeta om invånarna ska ställa bilen och börja ta cykeln istället. Det säger Ingemar Ahlström som skrivit en rapport om bättre villkor för cyklister på uppdrag av Länsstyrelsen.

Både Stockholms stad och Vägverket har som mål att öka säkerheten för cyklister och att få fler att ta cykeln istället för bilen.

Antalet cyklister i Stockholm har visserligen ökat kraftigt de senaste åren men som Radio Stockholm tidigare berättat har cykelnätet i Stockholm många brister när det gäller säkerhet.

Förbättringar görs men för att det ska bli bra måste man öka samordningen och höja kompetensen bland dem som planerar och genomför åtgärder på cykelnätet säger Ingemar Ahlström.

Alla måste dra åt samma håll om man på allvar vill att cyklandet ska öka, säger Ingemar Ahlström som efterlyser en ordentlig analys och åtgärder istället för jippokampanjer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".