Kim Cesarion gäst i Musikplats Stockholm.
Kim Cesarion gäst i Musikplats Stockholm. Foto: Sveriges Radio

Kim Cesarion går mot ny stil

Kim Cesarion om förändringen
14 min

Låten Undressed banade väg ut i världen för stockholmaren Kim Cesarion. Den klassiskt skolade artisten följer nu upp succén med ny musik med andra influenser, berättar han i Musikplats Stockholm.

Kim Cesarion imponerade stort på många när han släppte debutsingeln Undressed 2013. Låten slog internationellt - inte minst i Australien och Nya Zeeland där den blev en jättehit.

– Det är ju så långt hemifrån man kan komma och att musiken tog en dit är ju sjukt coolt. Det var mycket kärlek därifrån, säger Kim Cesarion i en intervju i Musikplats Stockholm.

De senaste åren har Kim Cesarion fokuserat på att följa upp succén och med nya singeln Therapy visar han en förändringsprocess, att han går i en annan musikalisk riktning och att Therapy är ett slags brygga in i det nya.

Therapy ligger lite i mellanlandet, förklarar han i intervjun.

Kim Cesarion började med klassisk musik på Lilla Akademien i Stockholm. Då var det bland annat violin och kontrabas som gällde. Och nu verkar han ha hittat ett sätt att väva in stråkarna i sin nya musik.

– Vi har faktiskt lyckats få till det! Förhoppningsvis kommer det ut en låt som vi gjort med stråkar på ett sätt som jag går igång på. Han som jag jobbar med kände till min historia med det klassiska.

Mer om Musikplats Stockholm här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".