Döda spädbarnet ej identifierat

Det döda spädbarn som hittats nergrävt på Strandkyrkogården i Skrubba i södra Stockholm är fortfarande inte identifierat och inga anhöriga har hörts av. Förundersökningen rubriceras preliminärt som barnadråp.

Barnet hittades i fredags kväll sedan personalen på kyrkogården såg att någon grävt en grav i marken.

Polis tillkallades och en dryg halvmeter ner i marken hittades den lilla kroppen, som enligt TT inte låg i en kista, men var omsvept med tyg eller papp.

Enligt Svenska Dagbladet noterade personalen redan för några veckor sedan att någon grävt i jorden vid kyrkogården, men kontaktade inte polisen förrän i fredags eftermiddag.

Polisen kan ännu inte säga om barnet var dödfött eller om det har bragts om livet. Det kan också röra sig om ett foster.

Exakt hur länge det legat på kyrkogården i Skrubba går inte heller att säga i dagsläget.

I morgon tisdag eller senast på onsdag ska obduktion genomföras för att fastställa hur gammalt barnet var, om det var en pojke eller flicka, och hur det dog - innan någon begravde det Strandkyrkogården i Skrubba.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista