Lykta på en grav på Skogskyrkogården.
Lykta på en grav på Skogskyrkogården. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Bilförbud på begravningsplats under Allhelgona

Växande intresse för ljuständning
0:51 min

På Skogskyrkogården i Stockholm råder bilförbud under Allhelgonahelgen. Stan uppmanar besökare att åka kommunalt.

Det stora intresset att besöka begravningsplatser i Stockholm gör att Stockholms stad befarar trafikkaos och uppmanar besökare att låta bilen stå.

I dag är det alla helgons dag och allt fler stockholmare tar sig ut till någon av stans elva begravningsplatser för att minnas de döda.

Intresset och traditionen med ljuständning på våra begravningsplatser har stärkts de senaste åren och allt fler besöker begravningsplatserna den här helgen.

Intresset är så stort att Stockholm stad har inför bilförbud på Skogskyrkogården mellan 10 och 21 under Allhelgonahelgen. Endast färdtjänst, taxi och bilar med handikapptillstånd får köra in, skriver Stockholm stad på sin sajt.

Men trafiksituationen brukar vara mycket ansträngd och parkeringsmöjligheterna näst intill obefintliga även vid övriga begravningsplatser varför Stockholm stad vädjar till besökare att ta sig till kyrkogårdarna kommunalt eller på annat sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".