Syrianska är ett av lagen som klättrar i tabellen vid en Ängelholms-konkurs.
Syrianska kan i och med dagens vinst kvala sig kvar i Superettan. Arkivbild. Foto: Maja Suslin/TT

Stökig match mellan Syrianska och Gais

Matchen mellan Gais och Syrianska i Södertälje fick avbrytas i sex minuter i första halvlek eftersom det var så rökigt på arenan. Efter matchen skadades en polisman som fick en sten kastad på benet.

I samband med matchstart har ett 30-tal bortasupportrar klättrat upp i stolpar inne på arenan och tänt bengaler. Ambulans och räddningstjänst kallas till arenan. 

– Det var småstruligt hela matchen. Vi hade så många patruller som vi fick tag på på plats, säger polisens presstalesman Eva Nilsson. 

Under matchen har det varit oroligt på läktarna. Raketer har skjutits mot bortasupportrarnas läktare men de stoppades av kastnätet.

Matchen fick avbrytas i sex minuter eftersom det var så rökigt på grund av bengaler. 

När bortasupportrarnas buss skulle lämna arenan utsattes den för stenkastning och det kastas även knallskott mot bussen. I samband med detta träffades en polis av en sten på låret och fick en mjukdelsskada.

Ett stort antal av de inblandade bråkmakarna har identifierats. En anmälan kommer att upprättas om bland annat våldsamt upplopp och skadegörelse.

Syrianska vann den avslutande matchen i Superettan med 1–0.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".