Storkyrkobadet
Storkyrkobadet

Inget besked om räddning av Storkyrkobadet

"Utbildningsförvaltningen kan inte subventionera vuxenverksamhet"
1:15 min

Den rödgröna majoriteten i Stockholms stad är inte beredd att skjuta till pengar för att rädda Storkyrkobadet i Gamla Stan. Det sa skolborgarrådet Olle Burell (S) i kommunfullmäktige.

Nu är det Sisab, stadens fastighetsbolag för skolbyggnader, som står för drift och underhåll. Men så blir det inte i framtiden, sa det socialdemokratiska skolborgarrådet Olle Burell i kommunfullmäktige igår kväll.

– Att subventionera vuxenverksamhet som det framför allt handlar om, eftersom förvaltningen bedömer att man kan bedriva simundervisning för våra elever på andra ställen, det är inte förenligt med Sisabs syfte, sa Olle Burell (S).

– Utbildningsförvaltningen kan inte heller gå in och subventionera vuxenverksamhet eller verksamhet för andra än de elever vars skolpeng bekostar sådana här övergripande kostnader.

Stockholms skolborgarråd Olle Burell var inte beredd att låta staden fortsätta att stå för drift och underhåll av Storkyrkobadet i Gamla Stan. Därmed står beskedet om hyreshöjning fast, ett besked som enligt föreningen som driver badet medför att det måsta stängas före årsskiftet. Liberalernas Richard Bengtsson var missnöjd med skolborgarrådets svar.

– Man får ju intrycket av att du, och därmed majoriteten som helhet, att det inte spelar så stor roll för er om Storkyrkobadet får fortleva eller inte, sa Richard Bengtsson.

– Dessutom tycker jag att det är en lite konstig slutsats att dra med tanke på den stora simhallsbrist som finns. Varje kvadratmeter simbassäng som staden förfogar över borde kunna användas för simundervisning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".