Joseph Tekle.
Joseph Tekle. Foto: Sveriges Radio

Fisksätraprofilen Joseph Tekle: Vi vill ha samma standard som alla andra

"Social rättvisa är det viktigaste"
2:12 min

I snart 40 år har Fisksätras lokalprofil Joseph Tekle varit aktiv i området. Han kämpar fortfarande för social rättvisa och att området fortsätter att utvecklas.

Joseph Tekle, 68 år, är en centralgestalt i Fisksätra. Han har bott här sedan han kom från Eritrea 1978 där han var med i den eritreanska motståndsrörelsen och flydde kriget mot Etiopien.

Joseph är med i flera styrelser i området och säger återkommande att han älskar Fisksätra och att det finns en anda av samarbete.

– I Fisksätra finns nästan allting. Vi vet att det är ett miljonprogramsområde men vi känner varandra och hälsar på varandra. Folk är trygga, säger han.

Bara fem minuter bort ligger Saltsjöbaden och han menar att klyftorna är tydliga. En viktig fråga för Joseph Tekle är social rättvisa och kampen för att alla ska få lika villkor i Stockholm.

– Vi vill att alla ska ha samma rättigheter. Det är intressant att Fisksätra är fem minuter från Saltsjöbaden. Det finns stora ekonomiska skillnader; vi vill att området utvecklas och byggs ut.

Jag tror att vi har lyckats för vi har ungdomar som verkligen vill framåt och inte bara tänker på sig själva.

– Social rättvisa är det viktigaste för att vi ska samarbeta. Vi vill ha goda saker som folk vill ha, arbete och utbildning. Vi vill ha en normal standard som är lika bra för alla, säger Tekle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".