Deedee Gierow, ordförande i Democrats Abroad Sweden. Donald Trump.
Deedee Gierow är ingen Trump-supporter. Foto: Ola Gäverth/Sveriges Radio och Evan Vucci/TT
Presidentvalet i USA

Demokrater i Stockholm känner stor besvikelse

"Det är fruktansvärt"
6:56 min

Det är en mycket besviken Deedee Gierow, ordförande i Democrats Abroad Sweden, som kommer till P4 Stockholms studio morgonen efter USA-valet.

Det har varit en lång natt för Deedee Gierow och hennes vänner i Democrats Abroad Sweden, efter en valvaka på en restaurang i centrala Stockholm.

Under natten har hon fått hålla andan, efter att siffrorna i USA-valet droppat in har hon fått se hennes egen kandidat Hillary Clinton gå mot en valförlust.

– Jag tycker det är fruktansvärt. Jag tror inte de förstår vad de har gjort, säger Deedee Gierow i en första kommentar om valresultatet.

Deedee Gierow har inte mycket över för Donald Trump och under intervjun är det resultatet inte helt klart men allt pekar på att Trump tar över som president.

Hennes snabba valanalys är att många är besvikna och känner sig bortglömde i Washington och att de nu vill "bränna ned" och börja om.

– Vi har en svårt tid framför oss, suckar Deedee Gierow.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".