Robin Stjernberg
Robin Stjernberg Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio

Robin Stjernberg nära att knäckas av skrivkrampen

Intervjun med Robin Stjernberg, november 2016
9:50 min

Robin Stjernberg är ute med nytt. I Musikplats Stockholm berättar han stolt om nya musiken, men att vägen tillbaka kantats av tunga perioder med mycket tvivel.

Senaste singeln Rain klättrar på listorna och tidigt nästa år följer Robin Stjernberg upp låten med ny ep. I Musikplats Stockholm ger han första intervjun om hur han skapat nya musiken och han kallar det hela för en omstart efter Melodifestivalen 2013 då han vann med låten You.

– Definitivt, det är det. Det var lärorikt hela den grejen, men sedan ville jag fokusera på vad jag vill stå för och hur jag vill beröra människor. Jag fokuserar mer på hjärta nu, säger Robin Stjernberg.

Robin Stjernberg berättar vidare i intervjun om sin utveckling och glädjen inför att hitta sitt rätta uttryck, men också om hur kreativiteten gått i baklås totalt flera gånger.

– Jag har haft svackor då jag till och med känt att jag ville sluta med musik. En svacka var riktigt tung och då kände jag att "det här går inte".

Robin Stjernberg funderade på att lämna Stockholm och lägga musiken åt sidan. Men så kom vändningen och kreativiteten tog ny fart. Idag är han på sätt och vis tacksam över de dalar han passerat.

– Det är i svackorna du utvecklas mest. Helt plötsligt nöjer du dig inte med vad du en gång gjort, säger han och förklarar hur det i nästa steg leder till en förbättring.

Mer om Musikplats Stockholm här

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".