Michelle Coleman och Jennie Johansson.
Michelle Coleman och Jennie Johansson. Foto: Claudio Bresciani/TT

Johansson och Coleman tillbaka efter nyår

Michelle Coleman och Jennie Johansson får tävla för landslaget igen efter årsskiftet. Det meddelar simförbundet i ett pressmeddelande.

Nyligen stoppades Michelle Coleman och Jennie Johansson från att vara med i simlandslaget. Anledningen var att simstjärnorna inte har följt förbundets riktlinjer, de ska bland annat ha dolt sponsorloggor under tävlingar. 

Avstängningen innebär att Coleman missar kortbane-VM i kanadensiska Windsor nästa månad, ett mästerskap som Johansson sedan tidigare bestämt sig för att stå över.

Men efter nyår kan de båda simmarna bli uttagna till landslagsuppdrag igen.

”Efter konstruktiva samtal med Jennie Johansson och Michelle Coleman har landslagsledningen nu beslutat att Jennie och Michelle åter kommer att kunna tas ut till landslagsuppdrag efter årsskiftet”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Även Johansson och Coleman uttalar sig:

”Vi tycker naturligtvis att det är jättetråkigt att situationen har uppkommit. Det positiva är att det lett till bra diskussioner. Vi står uppför att vi inte alltid har följt vissa av de spelregler som finns, vilket vi ber om ursäkt för och i framtiden kommer vi att följa de regler som är uppsatta”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".