Irene är beroende av färdtjänst. Men snön har gjort att bilar inte har kunnat stanna utanför.
1 av 2
Irene är beroende av färdtjänst men blev insnöad i ovädret. Foto: Fredrik Ramel / Sveriges Radio
Plogbil i arbete i Björkhagen, Skarpnäck.
2 av 2
Plogbil i arbete i Björkhagen, Skarpnäck. Foto: Fredrik Ramel / Sveriges Radio

Irene tvingades stanna hemma under snökaoset

"Varit såhär varje år sedan början av 00-talet"
3:33 min

I Stockholms ytterområden har plogningen funkat dåligt. Irene från Skarpnäck är beroende av färdtjänst, och har varit tvungen att stanna hemma sedan i onsdags.

Först i dag på torsdagsförmiddagen, en dag efter att snön började falla i rejäla mängder över Stockholm, kom det en plogbil till Irenes kvarter i Skarpnäck i södra Stockholm.

Hon har bland annat flera reumatiska diagnoser och behöver därför färdtjänst för att ta sig längre avstånd. Men på grund av snön har hon behövt stanna hemma.

– Jag behövde ställa in möten i går på grund av snön. I dag trodde jag i alla fall att jag skulle kunna åka till min sjukgymnast. Men när jag såg att det inte var plogat så ringde jag och avbokade det också. Det går inte att ta sig fram, säger hon.

Hon är uppgiven, säger hon, över att det alltid blir så här. Det har varit samma visa sedan början av 2000-talet, menar hon.

– Det började i samband med att Stockholm stad avskaffade egen snöröjning, och lade ut det på entreprenad, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".