Chris Heister
Chris Heister, landshövding i Stockholms län. Foto: Julia Kero/Sveriges Radio

Landshövdingen skeptisk till krisledare vid snökaos

"Vi måste öva tillsammans inför den här typen av situationer"
0:54 min

Stockholm behöver en krisledare för att hantera liknande situationer som det snökaos som varit, enligt trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M). Men landshövdingen i länet tror inte på idén.

– Jag tror inte att den här situationen i onsdags hade löst sig bättre om en person pekat med hela handen, säger Chris Heister, landshövding i Stockholms län.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) säger till Dagens Nyheter att han ringt landshövdingen för att framföra sitt förslag.

Han vill att hon tar initiativ till en gemensam krisansvarsfunktion med befogenhet att styra krisarbete. Men Chris Heister säger till P4 Stockholm att det snarare är samarbetet mellan olika aktörer som måste bli bättre.

– Det behövs samverkan mellan kommunen som har ansvaret för snöröjningen och landstinget som har ansvar för busstrafiken. Vi måste se till att vi kan använda resurserna så bra som möjligt, säger hon. 

Vad menar du konkret med det?
– Vi måste öva och förbereda oss för när sådana här saker händer. Vad ska vi göra då? Vi är bara i början på ett arbete där vi försöker använda våra resurser betydligt mycket bättre än vi gör i dag. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".