En polis har blivit skadad i ansiktet samband med tumultet. Också en privatperson har skadats. Det är ännu oklart hur allvarliga skadorna är.
1 av 4
En polis har blivit skadad i ansiktet samband med tumultet. Också en privatperson har skadats. Det är ännu oklart hur allvarliga skadorna är. Foto: Emma Kirkhoff
Polisen för bort motdemonstranter från tunnelbanan i Gamla stan.
2 av 4
Polisen för bort motdemonstranter från tunnelbanan i Gamla stan. Foto: Mariela Quintana Melin
Nazistdemonstranterna lämnar Gamla stans tunnelbanestation i små grupper.
3 av 4
Nazistdemonstranterna lämnar Gamla stans tunnelbanestation i små grupper. Foto: Emma Kirkhoff
En polis har blivit skadad i ansiktet samband med tumultet. Också en privatperson har skadats. Det är ännu oklart hur allvarliga skadorna är.
4 av 4
En polis har blivit skadad i ansiktet samband med tumultet. Också en privatperson har skadats. Det är ännu oklart hur allvarliga skadorna är. Foto: Mariela Quintana Melin

Stökigt när nazistdemonstrationen skulle avslutas

"Nazisterna gav sig på polisen"
2:24 min

Det utbröt oroligheter när nazistdemonstrationen på Mynttorget skulle avslutas. Nazister och antinazister drabbade samman i slagsmål och en polis skadades i ansiktet efter att nazisterna gick till attack mot polisen.

Tumult uppstod när den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen blev eskorterade av polisen från Mynttorget till Gamla stans tunnelbana. Nazister och antinazister drabbade samman i slagsmål vid Riddarholmskyrkan i Gamla stan.

Vår reporter Mariela Quintana Melin berättar att nazister också gick till attack mot polisen. En polis har blivit skadad i ansiktet i samband med tumultet. Också en privatperson har skadats.

– En polis har fått en lättare skada. Det rör sig om en tandskada, säger Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström.

Situationen lugnade senare ner sig och polisen har kontroll över läget. Tidigare under dagen greps fem personer misstänkta för brott. Ett tjugotal personer omhändertogs av polisen för att de stört den allmänna ordningen.

– Nu pratar vi nog om totalt 40-50 omhändertagna personer under dagen, antalet gripna har jag inte fått en uppdatering om, säger Lars Byström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".