Tomas Tobé partisekreterare för moderaterna.
Tomas Tobé partisekreterare för moderaterna. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

M-topp: Det är helt oacceptabelt

Thomas Tobé, partisekreterare (M) : Ber om ursäkt för moderaternas räkning
1:03 min

Moderaternas ordförande i Salem, Delmon Haffo, fick idag sparken från sitt jobb som digital strateg på moderaternas kansli. Beskedet kom bara timmar efter nyheten om att Haffo kallat Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för hora i en web-tv-sändning på Youtube.

Thomas Tobé är partisekreterare för moderaterna.

–Vi ser väldigt allvarligt på detta, det är helt oacceptabelt och därför har jag också vidtagit åtgärder där den enskilda tjänstemannen får sluta. Jag vill också för moderaternas räkning be om ursäkt till Annika Strandhäll.

Varför är det så allvarligt?

– Jag tycker inte man uttrycker sig på det sättet överhuvudtaget och definitivt inte om man är moderat anställd eller moderat företrädare.

Delmon Haffo har ju varit i blåsväder tidigare och fått kritik för att han låtsats att Monika Strandhälls skämt om män inte skulle ha rösträtt, var på allvar och antytt att statsminister Stefan Löfvén skulle varit berusad på ett utlandsbesök. Borde ni ha sagt ifrån tidigare?

– Vi har fört samtal tidigare och nu har jag kommit till slutsatsen att det här är helt oacceptabelt och idag har jag valt att agera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".