Reima Lauronenn i Salem.
Reima Lauronenn i Salem. Foto: Ann Törnkvist/Sveriges Radio.

Skarp kritik i Salem mot Haffos uttalande

Lennart Kalderén (M): Förödande och totalt oacceptabelt
1:26 min

På torsdagskvällen fick moderaten Delmon Haffo (M) sparken efter att han i en video på Youtube kallat S-ministern Annika Strandhäll (S) för hora. Reaktionerna på Haffos uttalande har varit många.

Lennart Kalderén (M), kommunalråd i Salem där Haffo var Moderaternas ordförande, blev förvånad när han såg videon.

– Det här som vi ser i klippet är inte den Delmon vi känner igen. Men det är ju förödande och totalt oacceptabelt så utvecklingen var ju självklar, säger Kalderén.

Det var i Moderaternas direktsändning på Youtube som Delmon Haffo fällde sitt uttalande om Annika Strandhäll. Videon plockades snabbt ner från nätet – men då var det redan för sent.

Delmon Haffo fick först sparken från sin tjänst som digital kommunikatör. Senare under kvällen lämnade han själv samtliga politiska uppdrag, bland annat posten som M-ordförande i Salem.

Både Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra och partisekreteraren Tomas Tobé (M) har meddelat att det Delmon Haffo sagt är oacceptabelt. Så här reagerade Salembon Reima Lauronenn på torsdagens video.

– Nämen varför säger han så för? Man kan ju inte bara sitt och kalla människor för h.

Och även Jeanette Ivering från Salem blev förvånad när hon såg klippet.

– Jag trodde det var ett skämt. Men när man ser hur de här människorna skrattar runt omkring så blir man lite skrämd. Helt rätt beslut att han fick avgå på en gång, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".