Christoffer Bohman, Järvapolisen.
Christoffer Bohman vid Järvapolisen. Foto: Christy Chamy/Sveirges Radio

Polisen: Vanligt med droghandel där barn vistas

Polisen: Droghandeln finns alltför nära barnen.
1:57 min

Allt fler Husbybor oroas över att droghandeln kommit allt närmare förskolorna i området. Och polisen säger att droger där barn vistas är ett utbrett problem i hela länet.

Christoffer Bohman vid Järvapolisen samordnar polisens arbete på gator och torg. 

— De mest cementerade handelsplatserna finns i centrummiljön men vi vet om att det finns narkotikahandel som ligger på tok för nära platser där barn vistas dagligen, säger han.

För att komma till bukt med problemen i Järvaområdet arbetar polisen med situationell brottsprevention.

— Vi har sett att många skolor och förskolor har öppen wifi dygnet runt och det gör att ungdomar hänger där för att de har möjlighet till internet. Det jobbar vi för att ta bort, säger Christoffer Bohman.

Mamman Nazi Dor vittnar också om att narkotikahandeln i Husby numer är utbredd och är orolig över att det kommit så nära förskolorna och skolorna.

— Det brukar vara många killar i parken här bakom dig som säljer droger ur små bruna påsar. Men det sker också ofta vid skolorna eftersom det är mörkt runtomkring och få människor som går där, säger hon.

Hur ser du på att det sker så nära förskolorna?

— Det är inte kul alls. Många förskolor runt omkring är medvetna om det men kan inte göra så mycket, säger Nazi Dor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".