Imitatör Anders Mårtensson och Zlatan
Anders Mårtensson och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Zlatan: Jag kan ha en gulsvart toppluva

"Jag kan spela i AIK och promenera på Djurgården"
2:44 min

Zlatan skall stå staty utanför Friends arena men AIK-supportrar är missnöjda med valet. Vi ringde upp "Zlatan" själv och hörde vad han hade att säga om statybråket.

På måndagskvällen fick Zlatan Ibrahimovic ta emot Guldbollen för elfte gången på den svenska fotbollsgalan. Eftersnacket har dock handlat om helt andra saker. Zlatan ska stå staty utanför Friends arena och det retar upp flera AIK-supportrar.

– Det hade varit mer rimligt att han hade stått staty i Malmö eftersom han är så förknippad med Malmö FF, säger Juho Bah, ordförande för AIK:s supporterorganisation Allmänna supporterklubben.

Vi ville höra vad Zlatan själv hade att säga om det här statybråket. Så vi ringde upp honom och fick möta en väldigt ödmjuk och resonerande Zlatan. Han sträckte ut en hand till alla som ville ta emot den.

– Tjenamoss, jag kan absolut förstå AIK-are som är besvikna idag… Absolut.

Men borde dom inte hylla dig, du är ju ändå Zlatan?!

– Du har en poäng där, men skulle man inte kunna tänka sig att jag har en gul tröja och svarta byxor på mig när jag blir staty? Jag kan ha gulsvart toppluva också.

Tror du att det hjälper?

–Ja inte vet jag… Men jag har alltid gillat AIK och AIK-are och när det är dags att avrunda karriären kanske jag kan göra det i AIK… Det blir ju en win-win?

Hur menar du då?

–Ja, publiken får Zlatan utanför nationalarenan när landslaget spelar och när det är AIK-match så är jag på planen i AIK-tröjan.

Vad stort av dig att ställa upp såhär för ALLA. Är det en ny stil du vill visa upp här?

–Ny och ny, Zlatan har alltid haft en bra stil. Den bästa stilen faktiskt. Absolut.

Men vad säger du till dom Djurgårdare och Hammarbyare som tycker att du är för mycket AIK en sån här gång?

–Zlatan är till för alla. Zlatan kan spela i AIK men promenera på Djurgården och sitta på Kvarnen och snacka med bajare hela kvällarna. Det finns Zlatan så det räcker till alla. Så jag skulle vilja säga det att istället för att bråka om vem som ska stå staty så kan vi alla mötas på halva vägen. Det blir bättre shining som Hamrén snacka om.

Fint sagt, tack för att du var med!

–Tack för att jag fick va med i P4 Stockholm. Jag önskar Di Leva med "Vi har bara varandra".

Fotnot: I inslaget är det imitatören Anders Mårtensson som gör en grym imitation av Zlatan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".