Politikerna i panelen.
1 av 2
Bo Arkelsten (M) och Kadir Kasirga (S) på scen. Foto: Sveriges Radio
panelen
2 av 2
De unga i panelen hade många frågor till politikerna i Vällingby. Foto: Sveriges Radio
#HALVVÄGSTILLVALET

Politiker pressas om trygghetsinsatser

Hör hela debatten från Vällingby
95 min

Både oppositionen och majoriteten pressades av publiken om vad de vill göra för att öka tryggheten i Västerort.

Som P4 Stockholm berättat under torsdagen visar Stockholms stads senaste trygghetsundersökning att andelen som upplevt hot i Hässelby/ Vällingby ökat från fyra procent 2008, till sju procent 2014.

Var fjärde person i Hässelby/Vällingby känner oro för att utsättas för brott.

Störst är otryggheten i Hässelby gård.
– Jag känner mig ju inte så jättetrygg när det blivit mörkt, och det beror på de ungdomsgäng som rör sig här. De kan vara ganska otrevliga och högljudda, säger Sanna Eriksson, som bor i Hässelby.

Under P4 Stockholms direktsända debatt på torsdagskvällen fick politikerna Kadir Kasirga (S), ordförande i stadsdelsnämnden Hässelby-Vällingby och Bo Arkelsten (M), vice ordförande i dito, många frågor om vad som kan göras för att öka tryggheten i Hässelby/Vällingby och minska avståndet mellan områdena.

Frågorna handlade om krav på fler poliser, fler mötesplatser, längre öppettider på fritidsgårdarna och insatser för att stävja bostadsbristen.

Kommentera gärna och ställ frågor om våra publika möten. Sprid ordet i sociala medier under hashtaggen #halvvägstillvalet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".