Naod Abera
Naod Abera Foto: Mia Bryngelson/Sveriges Radio

Naod vill locka unga till Kista Science City

"Tar man ett steg in i Kista, tar man ett steg in i framtiden!"
1:39 min

Naod Abera, som jobbar som kommunikationsansvarig på Kista Science City AB, brinner för att nå ut till unga människor i närområdet.

För Naod, som är kommunikationsansvarig vid Kista Science City AB, är det personligen väldigt viktigt att nå ut till människor i lokalområdet.

Främst vill han nå de yngre för att de ska få upp ögonen för det arbete som bedrivs där och se de framtidsmöjligheter som finns.

– Det gäller att kommunicera vad som finns i Kista och det är viktigt att man har förebilder också, säger Naod och fortsätter:

– Att det finns personer i förorterna som kan ta initiativet och visa på att man inte bara kan bli en fotbollsspelare, advokat eller läkare som oftast är de standardiserade yrkena som man refererar till.

Tar man ett steg in i Kista så tar man ett steg in i framtiden. 

– Det råder till exempel stor brist på programmerare.  Så det jag försöker göra är att träffa och ta emot barn på föreläsningar och inspirera dem till att det finns så mycket annat som man kan göra och visa att här i Kista kan man bli någonting, säger Naod.

Kista Science City AB är ett bolag i Kista som arbetar med att marknadsföra och stärka utvecklingen av Kista som centrum för ICT, Informations- och kommunikationsteknologi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".