Marie Bergström har inte fått någon hjälp.
1 av 2
Marie Bergström har inte fått någon hjälp. Foto: Bertil Ericson / TT & Sveriges Radio
Marie Bergström.
2 av 2
Marie Bergström. Foto: Per Stahre/Sveriges Radio

Ingen ersättning – fem månader efter olyckan

"Jag är ledsen, förtvivlad och arg"
3:18 min

Synskadade Marie Bergström i Hökarängen blev skadad i en färdtjänstolycka i somras. Hon har ännu inte fått någon hjälp eller ersättning från landstinget eller från taxibolaget.

P4 Stockholm berättade redan i juli om Marie Bergströms kamp för att få ersättning och stöd. Men nu, nästan fem månader senare, har hon fortfarande inte fått någon hjälp.

Det var i början av juli som färdtjänsttaxin som Marie Bergström åkte med krockade. Hon blev skadad i ryggen och nacken och har fortfarande svåra smärtor.

– Jag kan inte göra någonting på ett normalt sätt som jag kunde innan olyckstillfället. Jag mår inte så bra faktiskt.

Marie Bergström förklarar att hon exempelvis inte kan gå ut och handla.

– Då får jag så ont efter ett tag att jag nästan svimmar av. Jag har regelbundna kräkningar av smärta, jag kan inte sova ordentligt, jag äter inte ordentligt, säger hon.

Dessutom upplever hon att hon mår sämre, även psykiskt, av att hela tiden kämpa i motvind.

Marie Bergström krockade medan hon åkte en färdtjänstbil. Ännu är det inte klart vad hon fått för typ av skada Marie drabbades av, det utreds fortfarande, men Marie går till läkare och på rehab tre gånger i veckan för bland annat smärta i ryggen och nacken. 

– Jag har jätteont. Jag går på tunga smärtstillande tabletter hela dagarna.

Vilken hjälp har du fått efter olyckan?

– Jag har fått jättemycket hjälp från vänner och från anhöriga och andra utomstående personer. Men från de som jag verkligen behöver få hjälp av, det vill säga landstinget eller bolaget, har jag inte fått någon hjälp alls, säger Marie Bergström.

I juli lovade landstingets trafikförvaltning att Marie skulle få hjälp att driva frågan om ersättning. Sedan dess har hon inte hört någonting.

– Från landstinget? Inte ett jota. Jag har inte ens fått ett papper från dem, inte ett samtal, inte ett ord. Ingenting.

Hur känns det?

– Jag har lagt ner tid och ork och framför allt förlorat jättemycket ekonomiskt de här månaderna för att jag drabbats av det här. Jag är ledsen, jag är förtvivlad, jag är frustrerad och jag är arg därför att det händer ingenting, säger Marie Bergström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".