Ambulanssjuksköterskan Ferhat Baysal.
Ambulanssjuksköterskan Ferhat Baysal. Foto: Ferhat Baysal (Bilden är beskuren)

Ferhat visar livet inifrån ambulansen

3:47 min

Ambulanssjuksköterskan Ferhat Baysal delar öppet med sig av sitt liv och jobb på sociala medier. Med sina bilder vill han öka förståelsen för ambulanspersonalens vardag.

I sitt jobb som ambulanssjuksköterska i Stockholm upplevde Ferhat Baysal, 27, att många inte riktigt visste vad han gjorde och hur hans vardag såg ut. 

Efter att Ferhat börjat lägga ut bilder på sitt jobb och från ambulansens upptäckte han att folk var intresserade av hans yrke.

– Folk ville se hur det var att arbeta och hur det ser ut i ambulansen och när vi kör blåljus.

I dag har Ferhat nära 5 000 följare på Instagram. Där får följarna se utrustningen de använder, klipp från Ferhats och kollegornas liv eller så förklarar Ferhat vad de ibland får och inte får göra.

– Jag vill också visa att vardagen inte måste vara dramatisk, med dödssjuka på varje pass. Samtidigt vill man vara redo för det, än att köra folk som inte alls är sjuka, säger han.

Ferhat poängterar också att han är noga med patientsekretessen och aldrig lägger ut bilder på patienter eller dokument.

Vad vill han då uppnå med sitt Instagram-konto?

– Vi är en rullande akutmottagning som är till för att rädda liv. Vi vill komma närmare och nå ut till många där vi kan visa att vi hjälper människor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista