Miljöpartiet logga
Foto: Henrik Montgomery/TT

Hon efterträder Hersi i Spånga-Tensta

Sus Andersson ny miljöpartistisk ordförande i Spånga Tensta
0:40 min

Miljöpartiets medlemmar i Spånga-Tensta har sagt sitt. Det blir Sus Andersson (MP) som tar över Awad Hersis tidigare post som ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Sus Andersson (MP) är glad över att ha fått förtroendet.

– Vår viktigaste fråga är att jobba med tryggheten i området. Problemen är många och det här måste vi vända. Jag tror att det goda samarbetet vi har i majoriteten gör att det finns en möjlighet att skapa framtid i området, säger hon.

Valberedningen föreslog Tamim Alameddine som ny ordförande, och frångick då traditionen av att föreslå kandidater med lokal anknytning. De motiverade beslutet med att situationen kring förre ordföranden Awad Hersi gjorde att man nu i stället la fram den kandidat som är ”bäst lämpad att göra ett bra jobb i området”.

Men medlemmarna ville annorlunda. Omröstningen visar att Sus Andersson har stort lokalt stöd.
–Jag tror att den lokala förankringen jag har i området gör att jag kommer att få det lättare att driva miljöpartiets frågor.

Det formella valet av ny ordförande för Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sker av Stockholms kommunfullmäktige den 12 december. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".