Michael Malmgren, Bo Sundström och Fredrik Dahl, tre fjärdedelar av  Bo Kaspers Orkester. Foto i replokalen: Björn Jansson/Sveriges Radio.
1 av 2
Michael Malmgren, Bo Sundström och Fredrik Dahl, tre fjärdedelar av Bo Kaspers Orkester. Foto i replokalen: Björn Jansson/Sveriges Radio.
Fredrik Dahl, Bo Sundström, Mats Schubert och Michael Malmgren är Bo Kaspers Orkester.
2 av 2
Fredrik Dahl, Bo Sundström, Mats Schubert och Michael Malmgren är Bo Kaspers Orkester.

Bo Kaspers gör stor krogshow

"Berätta fräckisar i örat"
0:51 min

Hasse och Tage, Beyoncé och Elvis. Förebilderna far runt när Bo Kaspers Orkester bollar idéer om vad Stockholmsbandet kan göra på sin stora krogshow.

Nästa höst, den 21 september, är det premiär för Bo Kaspers Orkester på Rondos scen i Göteborg. Det ska bli en stor show där de gör det som kan vara svårt att genomföra under en turné med tillfälliga scener.

Kulturnytt har träffat tre av Bo Kaspers Orkesters medlemmar, Bo Sundström, Michael Malmgren och Fredrik Dahl. Fjärde medlem i gruppen är Mats Schubert.

De tre medlemmarna berättar om tankarna kring showen:

– Vi har inga direkta förebilder från dagens krogshower. Våra förebilder är från 60- och 70-talet. Monica Zetterlund, Hasse och Tage-revyer. Eller Frank Sinatra.

– Eller Elvis Las Vegas-shower.

– Och Tom Waits sätt att berätta historier, på ett annat sätt.

– Vi har mer möjligheter med instrumentering, att genomarbeta scenografin mer, att ta in gästartister. Vi kan finslipa mer än när man är på turné. Vi kan ta in en gosskör från Kungälv, till exempel, om vi skulle vilja det.

– Vi kan komma ut i publiken på ett fint sätt. Hasse Alfredsson gick ut och berättade fräckisar i öret på publiken för fem kronor. Det är ett sätt att använda närheten till publiken, nu kanske vi inte berättar fräckisar men vi kan närma oss musikaliskt ute i lokalen.

Ingenting är klart än, hur showen kommer att se ut. Men idéerna bollas runt.

– Musiken är förstås viktigast, men det är kul om det kan kännas whaoo!, det här var något extra.

Hasse Marklund och Anders Lundin ska hjälpa till med showen. Med regi och mellansnack. Men musiken och valet av låtar står Bo Kaspers själva för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".