Emil Andersson
Emil Andersson hoppas kunna åtala de båda ungdomarna. Foto: Emma Kirkhoff/Sveriges Radio.

Fler gripna för överfallsrån i Upplands Väsby

Emil Andersson: Hoppas vi kan väcka åtal
1:30 min

Polisen har gripit ytterligare två ungdomar för grova brott i Upplands Väsby. De unga killarna misstänks ha rånat och misshandlat en äldre kvinna i hennes hem.

Emil Andersson, lokal polisområdeschef i Upplands Väsby, bekräftar gripandet.

– Vi har haft två frihetsberövade i ärendet där vi hade ett rån mot en äldre dam i Upplands Väsby. Och vi har ett stort ärende som vi håller på och jobbar för fullt med just nu, säger Emil Andersson, 

Det var i september som några ungdomar trängde sig in hos en äldre kvinna i centrala Upplands Väsby och rånade henne under knivhot. Enligt uppgifter på polisens hemsida ska kvinnan ha fått skärskador på händerna i samband med rånet.

Emil Andersson beskriver ungdomarnas tillvägagångssätt som mycket grovt.

Att ge sig på en äldre dam i sitt hem ser jag som väldigt allvarligt.

– Därför prioriterade vi både en insats på insidan och på utsidan. Vi samlade utredare och jobbade mot de signalement och det modus som var, och vi jobbade även på utsidan och knackade dörr och letade efter vittnen. Det är det som har gett resultat nu, säger han. 

Under hösten skedde en rad grova överfallsrån i Upplands Väsby. P4 Stockholm har tidigare rapporterat att en 15-åring misstänks för att ha misshandlat och rånat en man när han var ute och cyklade i centrum.

Totalt har polisen nu gripit tre ungdomar för grova överfallsrån. De två unga killar som misstänks ha attackerat den äldre kvinnan har suttit anhållna, men har nu släppts trots att de är över 15 år och därmed straffmyndiga.

Enligt Emil Andersson skulle de troligtvis ha häktats om de varit äldre. Nu jobbar polisen med att få fram mer bevis, för att ungdomarna ska kunna åtalas.

– Jag hoppas på att vi inom den närmsta tiden kan väcka åtal, säger Emil Andersson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".