Mia Päärni, socialdemokratisk ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd
Mia Päärni, socialdemokratisk ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Foto: TT/Privat

Dubbelmordet - ett misslyckande

Lokalpolitiker: Jag känner att vi har misslyckats
1:31 min

Mia Päärni (S), ordförande i Rinkeby Kista stadsdelsnämnd, är tagen efter beskedet om skottdramat på caféet i Rinkeby i går kväll. Som politiker känner hon att det inträffade är ett misslyckande.

-Vi gör inte saker fort nog. Det är svårt att känna något annat i dag, säger Mia Päärni.

Vad är det specifikt du tycker ni har misslyckats med?

-Jag tror man måste komma ihåg att det här är ju personer som varit barn. Någonstans på vägen att bli vuxna har något gått fel. Vi vet ju ungefär vilka saker som är viktiga för att det ska gå bra. Det är att man klarar av skolan, att man har en bra fritid och har det stabilt hemma. Jag tror inte att vi från samhällets sida har lyckats kompensera för det som händer i de här stadsdelarna, som på många sätt är väldigt utsatta både socialt och ekonomiskt.

Vad tänker du om att våldet har förråats på det här sättet?

-Tydligen finns det en god tillgång till vapen, vilket gör att när man då har en konflikt som man ska lösa så är det sista utvägen. Det är väldigt väldigt oroande, säger Mia Päärni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".