Skotthål i Rinkeby
Skotthål efter dödsskjutning i Rinkeby Foto: Janerik Henriksson/TT

Stämningen dämpad bland Rinkebys unga efter dubbelmord

"Skjutningen sätter spår i ungdomarna"
1:19 min

Ungdomens Hus i Rinkeby har i helgen haft extraöppet för att stötta ungdomarna i området efter dubbelmordet på ett café i fredags kväll.

 — Det var en dämpad stämning och alla var berörda på något sätt. Det syntes på ansiktsuttrycken, säger Thomas Acar, ungdomsledare på Rinkeby Ungdomens hus.  

Ungdomsledare, chefer och politiker har varit på plats för att stötta de som känt behov av stöd och att sörja tillsammans med andra.

— Det sätter sina spår och alla är överrens om att det är hemskt och att sånt här inte ska få förekomma. Rinkeby är inte stort och de flesta känner varandra så många av våra ungdomar kände personerna som dog, säger Thomas Acar.

Han beskriver stämningen som ovanligt lugn och att de som ville prata fann någon att få stöd hos. Ungdomens hus kommer att ha extraöppet även under söndagseftermiddagen.

Hur stöttade ni ungdomarna?

—Det fanns vuxna som tittade till dem och politiker var på plats för att stötta och förutom det så stöttade ungdomarna varandra.

Vad gör ni framöver?

— Vår vardag på ungdomens hus fortsätter som vanligt och vi kommer att ha extraöppet även idag för dem som vill känna gemenskap, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".