Brand Upplands -Bro
1 av 2
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Brand Upplands-Bro, flera skadade
2 av 2
Foto: Anders Hildermar Ohlsson, P4 Stockholm

Flera skadade vid brand i Upplands-Bro

Magnus Wallin, Räddningstjänsten: De är rökskadade och skadade i nacke och rygg
0:31 min

Branden i Bro är nu släckt och räddningstjänsten arbetar med eftersläckning. Flera boende tvingades hoppa från sina balkonger för att undkomma lågorna.

Flera personer, varav ett antal är barn, har förts med ambulans till sjukhus efter en kraftig lägenhetsbrand i Bro i Upplands-Bro.

Larmet kom in runt klockan 03 på natten. Räddningstjänsten har 15 enheter på platsen och en akutbil finns på plats.

– Det har varit stort och vi jobbar för fullt. Elva skadade, sex rökskadade och fem med rygg- och nackskador och med oklart skadeläge, säger Magnus Wallin, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Flera personer hoppade från sina balkonger för att komma undan lågorna. Drygt 40 personer har evakuerats till Broskolans fritidsgård i närheten, skriver TT.

SOS Alarm uppger att en ambulanshelikopter har landat på platsen och totalt har man tio sjukvårdsenheter, däribland en akutbil, framme.

Flera personer har lämnat byggnaden på eget initiativ men räddningsledaren fattade sedan även beslut om evakuering av boende i vissa portar.

– Vi har ett 20-tal personer som är utrymda, dem har vi samlat upp i Broskolan som ligger i närheten, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm, till TT.

Hussein som bor i huset vaknade mitt i natten och såg att det brann och varnade fler grannar.

– Jag såg att det slog ut lågor från en balkong så jag började knacka på alla dörrar på min våning, säger han till P4 Stockholms reporter Anders Hildemar Ohlsson.

Totalt är nio personer skadade. Fem personer är förda till sjukhus.

Det har brunnit i en lägenhet på tredje våningen. Branden har sedan spridit sig upp på vinden. Det är inte känt hur branden har startat men polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Texten uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".