Poliser i Rinkeby efterskottlossning.
Foto: Christy Chamy/Sveriges Radio

Polisen: Rinkebymorden kan bli svårlösta

"Eftersom vi inte fort gripit misstänkta samlar vi nu in information"
1:29 min

Morden på de två personerna i Rinkeby kan bli svårlösta. Polisen har ännu inte tillräcklig information för att göra ett gripande, säger polisens spaningsledare Mikael Westling.

— När man inte kommer till något gripande ganska fort går man över till ett spaningsskede där man samlar information. Och där har vi hamnat nu. Eftersom vi inte gjort några snabba gripanden så går det över i mer långsiktigt pusslande, säger Mikael Westling som utreder morden.

Kan du berätta mer om era misstankar?

— Nej vi går inte ut med vad vi har för misstankar eller hur vi bedömer olika saker.

Det var i fredags kväll som två personer sköts till döds på ett café i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Det var ett stort polispådrag på plats men trots det vet polisen inte vad som ligger bakom morden eller gripit misstänkta.

Polisens utredare Mikael Westling vill inte kommentera hur nära ett gripande polisen är utan säger att informationen från vittnen inte varit tillräcklig.

— Jag vill inte kommentera hur långt eller nära misstankar vi är, säger Westling.

Det spekuleras mycket just nu, hur ser du på det?

— Jag har ingen direkt syn på det. Finns det fog för det som man spekulerar om så vore det bra om de som pratar med medierna också vågar stå för de uppgifterna till rättsväsendet, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".