Roger Mogert
Stadsbyggnadsborgarråd Roger Mogert (S) Foto: Alva Snis Sigtryggsson/Sveriges Radio.

Så ska Stockholm city utvecklas

Roger Mogert (S): Vill föra till ny värden
2:49 min

I dag presenterade stadbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) planerna för Stockholm citys utveckling de kommande åren. Det gjorde han på en presskonferens på Kulturhuset i Stockholm.

Presentationen gjordes på en presskonferens på Kulturhuset i Stockholm. Bland annat vill man rätta till olika saker som gick fel under byggåren på 1950- och 1960-talet.

Till exempel vill man göra Malmskillnadsgatan till en människovänligare plats med fler butiker och restauranger.

– Det är ju en gata som man inte gärna är på och genom att få dit butiker, restauranger och kultur hoppas vi att man ska vilja röra sig där, säger Roger Mogert (S).

En stor förändring som nu ser ut att komma allt närmare är en överdäckning av spåren vid Tegelbacken. Planerna har funnits länge men enligt Roger Mogert kan de nu komma att bli verklighet. 

– Idag på stadsbyggnadsnämndens dagordning har vi ett förslag till hur vi rent praktiskt kan starta planeringen till en överdäckning av spåren. Både direkt bakom centralstationen och en bit ovanför mellan bussterminalen och kontorshusen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".