Kevin Lindberg skriver om esport på Wendela Hebbegymnasiet.
Kevin Lindberg skriver om esport på Wendela Hebbegymnasiet. Foto: Ann Törnkvist/Sveriges Radio.

Framtidens spelutvecklare kan plugga i Södertälje

Eleven Kevin: Det var på tiden
2:26 min

Intresset för att studera spelutveckling på Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje är stort.

– Vi har känt att det finns en stor efterfrågan. Vi har länge tänkt att vi ska starta, men sedan handlar det om att hitta lärare med rätt kompetens, säger medieläraren Anders på Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje.

Nu har skolan lyckats, och nästa år satsar den på en spelutvecklarprofil. Läraren George förklarar att det inte bara handlar om att spela.

– Det handlar om dramaturgi och gränslandet mellan teknik och konst, säger han och berättar att elever kan få utveckla egna världar med 2D och 3D-teknik, animation och ljud.

Eleven Kevin Lindberg, som skriver sitt specialarbete om e-sport, säger att satsningen är på tiden.

– Jag blev faktiskt väldigt glad. Jag är väldigt spelintresserad och skulle gärna gått spelutveckling. Tyvärr jag ju i trean så det är lite surt, säger Kevin.

Men nidbilden av att det bara är en massa killar, med dålig kvinnosyn, som låser in sig i ett rum och dricker cola. Delar du den?

– Nej, det tycker jag inte. Man måste äta rätt kost, det är mycket träning och det är väldigt mycket man måste vara mentalt förberedd på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".