Ekerö kommun
Ekerö kommun. Foto: Claus Gertsen /TT

Pendelbåten till Ekerö inställd

Ekeröbåten inställd
0:47 min

På grund av tjock och mycket is i kanalen mot Ekerö är pendelbåten under en månads tid inställd. Ersättningsbryggan i Jungfrusund är inte färdigbyggd, säger Martina Wiklund, presskommunikatör på SL.

– Även om det inte är någon is idag så säger ju väderprognosen att vi tyvärr kan förvänta oss det, så därför beslutar vi att göra så här. Vi räknar med, och vi hoppas, att ersättningsbryggan vid Jungfrusund ska bli klar men enligt kommunen tror jag inte det blir förrän efter trettondagshelgen. Oklart varför men det är den information vi har just nu.

Hur påverkar det här resenärerna som brukar ta båten in till staden?

– Istället för det hänvisar vi resenärer till bussar mot Brommaplan, de går ungefär var tionde minut. Det är ju såklart jättetråkigt att vi behöver göra så här eftersom det är så många som reser med den här pendelbåten, och vi vet att linjen är väldigt uppskattad så vi kan verkligen bara beklaga att det blir så här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".