Polisbil på utryckning (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
Polisbil på utryckning (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

En man skottskadad i Hjulsta

Polisen: Vi hittade en bil med skotthål och tomhylsor på marken
0:46 min

En person vårdas på sjukhus efter en skottlossning i natt i Hjulsta i nordvästra Stockholm. Polisen fick larm vid fyratiden och hittade då en övergiven bil med kulhål.

Se vår karta över skottlossningar i länet.

Senare kom besked om att en skottskadad man kommit in till sjukhus. Det ska dock inte röra sig om livshotande skador.

Poliser med hund söker nu av närområdet för att se om man kan hitta ytterligare skadade samt gärningsmän. Kriminaltekniker har också kallats till platsen för att undersöka den beskjutna bilen närmare.

Händelsen utreds som försök till mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den skottskadade mannen ha kopplingar till dubbelmordet i Rinkeby. De uppgifterna kan inte Stockholmspolisen kommentera för tidningen.

Ungefär samtidigt kom larm om en brinnande bil i en gångtunnel under E18 i Tensta, inte långt från Hjulsta. Rökutvecklingen från branden var kraftig och ställde till en början till med en del trafikproblem på E18. Polisen ska nu undersöka om det finns något samband mellan bilbranden och skottlossningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".