Simon Sköld släpper bok för latmaskar
Foto: Louise Lundmark/Sveriges Radio.

Simon Sköld släpper bok för latmaskar

"Hunden åt upp min läxa"
1:21 min

Han är MMA-fighter, personlig tränare och författare. Nu är Simon Sköld aktuell med boken Träning för latmaskar där han tränar sambon Camilla Läckberg efter graviditeten.

Det var efter att Simon Sköld och sambon Camilla Läckberg fick dottern Polly som Simon fick idén om att skriva en bok för "latmaskar".

– Hon ville tillbaka till sin form så fort som möjligt, så då vände jag på det för henne och sa: då tittar vi på vad är det minsta du kan göra för att komma tillbaka, säger Simon Sköld.

Sambon Camilla Läckberg ville träna utan att behöva gå till gymmet.

– Hon tyckte det var roligare att styrketräna och då tog vi bort kondition, så fick hon styrketräna framför tv:n.

– Jag pratar hemma i vardagsrummet. Du får inte ett annat resultat för att du går till ett gym och gör knäböj.

Simon berättar att hans bok inte innehåller övningar som är unika. Utan att det handlar om att motivera människor till att vilja träna och ta sig tiden till det.

– När jag började som PT tänkte jag att "det här är jättelätt" och behöver bara göra träningsprogram utifrån hur deras kroppar och mål ser ut. Men det var inte alls det jag behövde göra. Jag behövde motivera dem till att överhuvudtaget komma dit och göra som jag sa, säger Simon Sköld.

– Jag rekommenderar att man tränar 20 minuter åt gången – tre gånger i veckan. Att säga att man inte har tid med det är som att säga att "hunden åt upp min läxa".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".