Sofia Källgren.
Sofia Källgren. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio

Julkonsert med Sofia Källgren dan före dan

Sofia Källgren: "En riktig julkonsert!"
0:32 min

En paus i julstressen med vacker sång. Musikplats Stockholm bjuder in till finstämd julkonsert med Sofia Källgren och du kan uppleva konserten på plats.

Artisten Sofia Källgren gästar Musikplatsens livescen i säsongsfinalen och gör några av våra mest älskade julsånger. Det traditionella varvas med nyskriven musik som Sofia spelat in på sitt album Julen Skynda Jag Väntar På Dig.

– Jag släppte en julskiva 1990 och den har jag levt med i väldigt många år. Fast även om den är tidlös så kändes det som att det var dags för en ny, från där i livet jag är nu. Jag tycker själv att min sång har blivit bättre och att det är en annan mognad i rösten med mer nyanser, säger Sofia Källgren.

Albumet kom till efter att hon träffade musikern Jakob Olofsson i samband med en konsert i Jönköping.

– Han kom fram och sade att han skrev jullåtar och frågade om jag kunde lyssna. Och han var ju ett geni! Han har också varit med som producent på skivan.

En som också haft ett stort finger med i skapandet av albumet är Sofia Källgrens make, den framgångsrike musikproducenten Pär Åström som tidigare jobbat med stjärnor som Madonna och Celine Dion.

– Det är första gången vi jobbat ihop. Vi har hållit våra jobb separerade eftersom det kan vara tufft att få kritik från någon så nära. Men vi har varit väldigt raka mot varandra. Och det gick ju bra, vi är fortfarande gifta, ha ha! 

Hur ska det bli att göra en julkonsert i Musikplats Stockholm dan före dan?

– Jättekul. Men det kommer ju paja hela julupplägget hemma, jag kommer ju inte hinna laga mat till julafton! Det får bli catering, ha ha!  

– Vad får publiken vara med om när du gästar Musikplatsen?

– Vi ska verkligen bjuda på julstämning. Efteråt ska man känna att nu är julen här!

Hela intervjun finns att lyssna på längre ner.

Julkonserten med Sofia Källgren direktsänds i P4 Stockholm, från Radiohuset i Stockholm fredag 23 december klockan 12.30-13.00. Fri entré, först till kvarn! Läs mer i Musikplatsens Konsertkalender.

Mer om Musikplats Stockholm här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".