Zara Larsson
1 av 3
Stockholmaren nominerad i kategorin Årets artist och Årets låt. Foto: Sanford Myers
Tove Lo
2 av 3
Tove Lo från Stockholm kan bli Årets artist. Foto: Powers Imagery
Laleh
3 av 3
Laleh nominerad i fyra kategorier. Foto: Jessica Gow/TT

Zara Larsson nominerad till Grammis

I dag avslöjas alla artister som nomineras till den svenska musikbranschens finaste pris.

 

Laleh och Kent kan bli Grammisgalans stora vinnare. De är nominerade i flest kategorier inför galan i februari.

Grammisnomineringarna offentliggjordes vid en pressträff i Stockholm på torsdagen. Laleh och Kent har chans på flest statyetter, fyra respektive fem.

Laleh är nominerad i kategorierna årets pop, årets kompositör och årets producent. Dessutom har hon chans att vinna det åtråvärda priset för årets låt - där gör hon upp om segern med bland andra Zara Larsson, Mike Perry, Miriam Bryant och Håkan Hellström.

Kent, som i helgen gör sin allra sista konsert, är nominerade i kategorin årets artist tillsammans med bland andra Zara Larsson, Tove Lo och bortgångne Freddie Wadling.

Bandet kan också få priset för årets rock samtidigt som sångaren Joakim Berg är nominerad i kategorin årets textförfattare. Dessutom är bandets avskedsvideo "Då som nu för alltid", regisserad av Adam Berg, nominerad i kategorin årets musikvideo.

Kent har också nominerats i den blytunga kategorin årets album. Där tävlar gruppen mot bland andra Frida Hyvönen som också hon har chans på flera priser på galan. Utöver albumkategorin är hon nominerad till priserna för årets textförfattare och årets kompositör.

Bland nomineringarna märks också David Bowies "Lazarus" som kan få musikvideopriset. Videon, som blev en av Bowies sista, är regisserad av Johan Renck, tidigare känd som Stakka Bo.

Grammisgalan 2017 äger rum den 28 februari på Konserthuset i Stockholm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".