Storkyrkobadet
Storkyrkobadet

Storkyrkobadet räddas tillfälligt

Det nedläggningshotade Storkyrkobadet i Gamla Stan räddas tillfälligt. Södermalms stadsdelsnämnd kommer att skjuta till pengar så att badet klarar hyreshöjningen fram till i sommar.

Storkyrkobadet, som ligger på Svartmangatan i Gamla Stan i Stockholm, är byggt på 1930-talet. Det drivs sedan början av 90-talet av den ideella föreningen Storkyrkobadarna.

Stockholms utbildningsförvaltning har hittills stått för kostnader för drift och underhåll, men kommer att sluta med det vid årsskiftet.

Det skulle innebära en höjning av den årshyra Storkyrkobadarna måste betala från 120 000 kronor till 650 000 kronor. En höjning som enligt föreningen skulle innebära att badet måste stänga.

Men nu får föreningen ytterligare ett halvår på sig att lösa ekonomin. I kväll kommer Södermalms stadsdelsnämnd besluta att skjuta till pengar som täcker hyreshöjningen fram till i sommar.

Det säger stadsdelsnämndens ordförande Anders Göransson (S) till P4 Stockholm. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".