Lizzy och Tuva
Hornen på plats. Lizzy rentränar inför julafton tillsammans med matte Tuva. Foto: Anders Hildemar Ohlsson/Sveriges Radio

Hästen Lizzy snart rena Rudolf

Tuva Haase, 16, kommer på julafton att tjänstgöra som lokal tomte i trakterna av Karlskär i Färentuna. Med sig har hon hästen Lizzy – för dagen utklädd till ren.

– Lizzy är ganska van vid mina påhitt. Jag tror att hon tycker att det är rätt mysigt att vara ren för en dag, säger Tuva.

Tuva Haase, 16 år, ska på julafton klä ut sig till tomte och sin häst till en ren för att lämna över grannarnas julklappar i trakterna av Karlskär i Färentuna, Ekerö kommun.

Julafton är redan helt fullbokad, med flera besök hos barnfamiljer, efter att Tuva lagt ut en annons på sociala medier:

"Bor du mellan Kungsberga och Karlskär och vill ha en tomte med en nästan äkta medföljande ren, och kanske en tomtenisse eller två, på självaste julafton så borde du läsa detta. Det ingår möte med mig utklädd till tomte och möte med min häst, utklädd till ren, samt överlämnande av era julklappar".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".