25-årige Robert Moldén brinner för att hjälpa människor och har tidigare byggt ett barnhem i Ghana.
25-årige Robert Moldén brinner för att hjälpa människor och har tidigare byggt ett barnhem i Ghana. Foto: Sveriges Radio

Han hjälper utsatta barn att fira julafton

"Jag ville göra något kul och härligt"
3:30 min

Robert Moldén ville dagen före julafton öppna sitt hem på Lidingö för utsatta barn som inte har möjlighet att fira jul. Men efter att över 100 personer vill komma flyttas i stället julfirandet till Hersby Gymnasium.

Efter att ha sett en annons på internet blev 25-årige Robert Moldén inspirerad till att bjuda in till ett julfirande för utsatta och ensamma barn.

Nu på fredag, den 23 december, välkomnar han alla barn under 18 år.

– Jag ville göra något kul och härligt för de som inte får det så kul och härligt som de förtjänar, säger Robert Moldén.

Efter att över 100 personer visat intresse för att komma räcker inte lägenheten till. I stället flyttas julfirandet till Hersby Gymnasium på Lidingö.

– Alla får såklart komma, men jag visste inte att intresset skulle vara så stort som det var, säger han.

Förutom att se Kalle Anka kommer det att dekoreras pepparkakor, sättas nejlikor i apelsiner och skrivas julkort. Och julbord, såklart.

Är du intresserad av att komma den 23 december för att fira in julen? Då kan du höra av dig till robert@nemaproblema.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".