Pizzeria i Nockeby
Pizzerian i Nockeby i Bromma tar in extrapersonal på årets hetaste dag. Foto: Wivianne Svedberg/ Sveriges Radio

Oxfilé favorit på pizzorna i Nockeby

Pizzabagare Bulldok i Nockeby
0:39 min

Stockholmarna älskar capricciosa och skiljer sig därför från landet i övrigt där kebabpizzan är den populäraste pizzan. Men bland Nockebyborna i Bromma väljer man helst oxfile på pizzan.

Idag kom den årliga pizzarapporten från Onlinepizza norden och den visar att den mesta populära pizzan inte är de färdiga alternativen utan den där kunden väljer egna varianter.

I Nockeby där vår reporter var, är det oxfilé som är det vanligaste tillvalet. Nyårsdagen är den absolut största försäljningsdagen på året och pizzabagaren Bulldok i Nockeby säger att han räknar med att få sälja kring 700 pizzor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".