Benjamin Dousa, (m) vice ordförande i Rinkeby-Kista staddelsnämnd
1 av 2
Benjamin Dousa, moderat vice ordförande i Rinkeby-Kista staddelsnämnd Foto: Björn Lindgren/TT
Affärerna i Husby Centrum kommer att vara stängda på fredag mellan klockan 13:00 och 18:00.
2 av 2
Affärerna i Husby Centrum kommer att vara stängda på fredag mellan klockan 13:00 och 18:00. Foto: Alva Snis Sigtryggsson/SR

Husbystrejk: Svensk lag gäller inte på Järvafältet

Moderat om Husbykriminalitet
0:34 min

Situationen för handlarna i Husby centrum är ohållbar. Det menar moderaten Benjamin Dousa, vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

På fredag kommer handlarna i Husby centrum att hålla stängt mellan 13 och 18 som en protest mot de många rånen och inbrotten.

Benjamin Dousa, vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd säger att det är under all kritik att handlarna ska känna sig tvingade att stänga ner butikerna.

– Det är förjävligt att de ska tvingas ta till detta för att de inte känner sig trygga. Det är orättvist att sveriges lag inte gäller i alla delar av vårt samhälle och framförallt inte på järvafältet.

Borde ni politiker ha agerat tidigare?

–Ja definitivt, jag kan väl erkänna att vi moderater under våra åtta år inte degjort tillräckligt. Nu är det ju socialdemokraternas Anders Ygeman som är ytterst ansvarig och jag tycker han underpresterar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".