Handikappverksamhet anmäld

Personalen vid Brommaplans dagverksamhet i Bromma i västra Stockholm anmäler sig själv till Länsstyrelsen, enligt Lex Sarah. De handikappade på dagverksamheten tvingas till monoton och meningslös sysselsättning, hävdar personalen. Till exempel kan en person få stoppa tidningar i kuvert som sedan sprättas upp av någon annan, helt utan mening.
Den meningslösa sysselsättningen och bristen på individuella handlingsplaner strider mot LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, anser personalen. Samtliga har därför undertecknat skrivelsen där de alltså anmäler sig själva. I skrivelsen kritiseras också ledningen för att inte ge tillräcklig information om de personer som kommer till centret. Kjell Holm, sektionschef för handikappomsorgen i Bromma, säger till Radio Stockholm att ledningen nu ska se över verksamheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".