Blodspår i snön vid brottsplatsen i Kista.
Blodspår i snön vid brottsplatsen i Kista. Foto: Pontus Lundahl/TT

Misstänkt för dubbelmord i Kista gripen i Danmark

Kjell Lindgren, polisen: Kan inte utesluta fler inblandade
0:47 min

En man i 30-årsåldern har gripits i ett färjeläge i Danmark, misstänkt för dubbelmordet i Kista i förra veckan. Mannen ska föras till Stockholm för förhör.

Runt klockan halv två natten mot måndagen greps mannen i Danmark efter samverkan med europeisk polis. Mannen greps utan dramatik av dansk polis i färjeorten Rödbyhavn, skriver dansk polis i ett pressmeddelande. Mannen förhördes under dagen i Danmark. 

Mannen, som varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord i två fall sedan lördag den 11 mars, kommer att föras till Stockholm för fortsatt utredning, uppger polisen.

Polisen kan inte svara på hur gripandet gick till, och är förtegen om vem mannen är. 

– Vårt största intresse just nu är att få honom till Stockholm, så att vi kan fortsätta utredningen. Innan dess är vi inte beredda att lämna några detaljer om den gripna personen eller utredningen i övrigt, säger Stockholmspolisens presstalesperson Kjell Lindgren. 

Han utesluter inte att det kan finnas fler gärningsmän.

– I början på en sådan här utredning kan man aldrig utesluta att det finns fler inblandade, och därför är vi så knapphändiga med information, säger Lindgren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".