Han slet i världens längsta hockeymatch: Gjorde riktigt ont

1:54 min

Norska slutspelsmatchen mellan Storhamar och Sparta Sarpsborg går till historien som den längsta matchen någonsin. – Det gjorde ont att kliva upp i dag, säger forwarden Mikael Zettergren från Stockholm.

Den osannolika tidsrysaren utspelade sig på söndagskvällen i slutspelsmatchen mellan Storhamar och Sparta Sarpsborg i norska högstaligan. 

Efter 1–1 vid full tid skulle det visa sig att lagen var jämnare än vad någon kunnat anat.

Åtta och en halv timme efter nedsläpp var matchen över – den 217 minuter långa matchen slutade först vid halv tre på natten (!) efter åtta övertidsperioder.

– Det gjorde riktigt ont att kliva upp i sängen i morse, säger Mikael Zettergren från Stockholm som spelar i Storhamar.

Det 81 år gamla världsrekordet för tidernas längsta hockeymatch slogs faktiskt redan vid klockan 00.52. Men publiken svek inte – strax över 1 000 åskådare stannade kvar till slutet när Storhamars Joakim Jensen till slut avgjorde med sitt 2–1-mål.

– Det var en konstig känsla hela vägen. Alla började spela säkert och till slut var det inte så mycket som hände, det bara rullade på, säger Mikael Zettergren.

Storhamars segerrecept blev att ladda om mentalt inför varje period och äta och dricka så mycket som det bara gick, berättar Zettergren på telefon från Norge.

– Vi fick in både pizza och pasta och så har vi en hel del bars och frukt och allt möjligt. Man var igenom precis allt.

Vad har du gjort i dag?

– Det har varit massage, och så har jag knäckt upp lite ryggar och nackar och bara ätit och druckit massa.

– Och så är det match i morgon igen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista