Henrik Dorsin (Ove), Josephine Bornebusch (Mickan), Mia Skäringer (Anna) och Felix Herngren (Alex) medverkar i fjärde säsongen av 'Solsidan' Foto: Jessica Gow/TT.
Henrik Dorsin (Ove), Josephine Bornebusch (Mickan), Mia Skäringer (Anna) och Felix Herngren (Alex) medverkar i fjärde säsongen av Solsidan. Foto: Jessica Gow/TT.

Populära tv-serien "Solsidan" blir långfilm

Redan i höstas hintade Henrik Dorsin om att det skulle bli långfilm. Nu är det klart att bröderna Felix och Måns Herngren regisserar när TV4:s komediserie tar steget till vita duken.

I en intervju med Expressen i november avslöjade Henrik Dorsin att det fanns långt gångna planer på att göra om "Solsidan" till långfilm.

Nu är det bekräftat från Svenska Filminstitutet att filmen beviljats stöd. Det är även klart att det blir bröderna Felix och Måns Herngren som står för regin medan Jesper Harrie ska stå för manus, det enligt ett pressmeddelande.

Vad filmen kommer fokusera på återstår att se men i ett pressutskick skriver Svenska Filminstitutet att "Vi följer de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov".

Det låter med andra ord som en förlängning av serien och fansen kan nog förvänta sig att återse såväl Felix Herngren och Henrik Dorsin som Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg och Malin Cederblad i sina respektive roller. Även om inget än så länge är bekräftat kring skådespelare till filmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".