Stadsdelsnämnden utreder förslag om mötesplats för kvinnor

1:25 min

Stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta ser över möjligheten att öppna och driva en mötesplats där äldre kvinnor kan träffa andra kvinnor och få samhällsinformation.

På tisdagen kunde P4 Stockholm berätta om ett medborgarförslag som skickats till nämnden om en sådan mötesplats.
– Nu tittar vår förvaltning på det här förslaget, och vi i nämnden avvaktar deras förslag, och när vi sett det förslaget får vi fatta ett beslut i nämnden säger Sus Andersson (MP), ordförande för Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Äldre kvinnor i Spånga-Tensta behöver en mötesplats för att bryta isolering, förbättra sin hälsa och stärka sitt engagemang i samhället. Det skriver en grupp boende i ett medborgarförslag. Därför föreslår de att det ska öppnas en mötesplats för just äldre kvinnor så att de kan komma ifrån hemmen och träffa andra kvinnor.

Hjulstabon Muhubo Yusuf säger att det är viktigt att kommunen driver mötesplatsen.
– Jag har varit med om att föreningar startar verksamheter, och det är många som har lagt ner. Men om kommunen driver det rullar det på så länge som man sköter sig, säger Muhubo Yusuf.

Stadsdelsnämndens ordförande Sus Andersson tycker att medborgarförslaget är bra.

– Vi ser ju positivt på olika förslag som syftar till att stärka kvinnors delaktighet, inflytande och trygghet.

– Det är jätteviktigt i vår stadsdel, och det är också kul att det är ett genomarbetat och engagerat medborgarförslag, säger Sus Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista