Oklart om boende kan återvända till sina hem

1:45 min

Storbranden i Tensta är under kontroll. För de som inte kan återvända till sina hem kommer att få annat boende under natten.

– De som inte kan flytta tillbaka och som inte har någon hemförsäkring, så att försäkringsbolaget går in och löser det, då ser vi till så att de får något boende i natt, säger Per Kjellander stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

Hur många det är som inte kommer att kunna återvända till sina hem är ännu oklart, men Per Kjellander tror att det är någonting som kommer att klarna upp under kvällen. 

Räddningstjänsten kommer troligtvis att finnas kvar på platsen under hela natten. Enligt Per Johansson, ledningsoperatör på brandförsvaret vid Storstockholms brandförsvar, har man en kranbil på plats för att få bort delar av taket för att kunna släcka i viss mån. Brandförsvaret på plats försöker att använda så lite vatten som möjligt för att försöka rädda så många lägenheter som möjligt. 

Uppdatering 22:40

Per Kjellander har inga siffror på hur många som inte kunnat återvända till sina hem, men att de på stadsdelsförvaltningen hjälpt två eller tre hushåll med boende för natten, att några hushåll fått hjälp av sina försäkringsbolag, några hushåll sovit hos goda vänner och några hushåll har kunnat återvända hem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista