Officiell invigning av Fryshuset i Husby

4:00 min

Besökare och kungligheter välkomnades till en officiell invigning av Fryshuset i Husby. Reporter Ulf Bungerfeldt kände på stämningen i huset.

– Jag hoppas att det innebär en förändring. Fryshuset är en mötesplats i Husby och hoppas att det är här de ovanliga möten sker. Med politiker, tjänstemän, ungdomar, stenkaster och poliser, säger  Payam Boroodjeni, verksamhetschef på Fryshuset Husby.

Vad betyder Fryshuset för framtiden i Husby?

– Vi har en viktig roll att spela i Järva. De metoder vi använder ger resultat och vi har förebyggt tre av skjutningarna. Det går bara att stoppa om vi har en relation de som skjuter, säger Payam Boroodjeni.

Under invigningen höll poeten Natali Strömbom ett tal om hoppet som Fryshuset innebär.

– Jag tror att det är lätt att komma i en ond spiral och att det svårt att känna det positiva. Men det är viktigt att veta att det finns människor som brinner för det dem gör, säger Natali Strömbom.

Vad betyder fryshuset för dig?

– Jag ångrar än idag att jag inte gick i Fryshuset när jag var ung. För jag trodde inte på mig själv. Det är så mycket som Fryshuset gör och man kan hålla på sin passion och det är otroligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista