Unga ska spela upp Norsborgs verklighet

3:46 min

Ungdomar i Botkyrka har huvudrollen i kommande scenkonstverket Ortens verklighet – där handlingar är förlagd ute i Norsborg.

Med projektet Ortens verklighet vill Unga Klara, organisationen En kärlek Botkyrka och Megafonen Botkyrka lyfta de unga och ge de huvudrollen i stället för etablerade skådespelare.

Ungdomarna ska skapa, medverka och själva stå på scen. När P4 Stockholms reporter Mariela Quintana Melin träffar 16-årige Botrus Botrus, projektledaren Andreas Rau Medel och Nisrin Himdi från Megafonen är de ute och letar utescener.

– Vi letar bra platser för vår föreställning, det kan vara i en tunnel, vid fotbollsplanen eller egentligen varsomhelst i Norsborg, säger Botrus Botrus, en av ungdomarna som ska vara med på scen.

Initiativet kommer från Megafonen Botkyrka som menar att det finns en brist på liknande projekt från orten.

– Och när de väl görs, så uppmärksammas de inte tillräckligt. Nu ska vi alla tre jobba tillsammans för att marknadsföra det här tillräckligt. 

Scenkonsten har premiär i november. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista