Häktas för dubbelmordet i Kista

Den man som greps i Danmark förra veckan misstänkt för dubbelmordet i Kista har häktats på sannolika skäl misstänkt för två fall av mord. Mannen förnekar brott.

Det var den 8 mars som polisen ryckte ut till ett bostadsområde i Kista i västra Stockholm efter larm om skottlossning. Två personer i 20-årsåldern hittades skjutna till döds i en bil. 

Mannen anhölls i sin frånvaro, och kunde senare gripas i Rødbyhavn i Danmark.

Den 29-årige mannen förnekar brott, säger hans advokat Peter Dahlqvist under den pågående häktningsförhandlingen i Solna tingsrätt.

Mannen anhölls i sin frånvaro några dagar efter mordet och greps senare i Danmark. Offren var två män i 20-årsåldern som hittades skjutna i en bil i ett bostadsområde i Kista i nordvästra Stockholm. Polisen har tidigare uppgivit att de var gängmedlemmar.

Till tidningen Expressen bekräftar åklagare Alexandra Bittner att mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för två fall av mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista